SIS ütközéselhárítók

SIS – Safety Improvement System

Ipari jármű összeütközést és gázolásokat
megakadályozó védelmi berendezések

 • Megbízható ultrahangos technológia
 • Teljesen önálóan működő rendszer
 • Ár/érték arányában a legjobb választás

NEVes gyártó cég

Cy.Pag. S.p.a.

A SIS (Safety Improvement System) ütközéselhárító termékcsaládot a Cy.Pag. vállalat egyik hi-tech spin-off egységében fejlesztették ki. A cég fejlesztési csapataiban több mint 70 magasan képzett mérnök dolgozik.

A Cy.Pag. S.p.A. az ipari automatizálási ágazat egyik vezető vállalata. A vállalatot 1995-ben alapították Olaszországban, ma már 4000 m2-es területen terül el.
A fejlesztési csapat a munkahelyi biztonság területén kamatoztatta gazdag szakértelmét a SIS-eszközök tervezése és megvalósítása révén.

Alkalmazási területek

Gyógyszeripar

Fémipar

Textilipar

Élelmiszeripar

Logisztika

Nyomdaipar

Raktározás és tárolás

Csomagolás

Vegyipar

Műanyagipar

Gumigyártás

Autóipar

A SIS biztonsági rendszerek bármely olyan ipari ágazatban alkalmazhatók, ahol árukezelés és raktározás folyik, ezáltal megelőzve a személyi sérüléseket vagy a vagyoni károkat érintő kockázatokat.

ÉV ALATT

ORSZÁGBAN

CÉGNÉL TELEPÍTVE

ahol már bizonyított

Munkagépmárkák, ahová sikeresen telepítették a SIS rendszereket

OM-STILL

JUNGHEINRICH

LINDE

TOYOTA

CATERPILLAR – CAT

MANITOU

NISSAN

MITSUBISHI

YALE

HYSTER

CESAB

DOOSAN

BAOLI

CARER

DAEWOO

MARIOTTI

A SIS RENDSZER MŰKÖDÉSE

PASSZÍV ÜTKÖZÉSELHÁRÍTÓ RENDSZER

NINCS AKADÁLY

 • Zöld fény
 • Nincs hangjelzés

AKADÁLY ÉRZÉKELVE

 • Sárga fény
 • Alacsony frekvenciájú hang

KÖZELGŐ ÜTKÖZÉS

 • Vörös fény
 • Magasabb frekvenciájú hang
AKTÍV ÜTKÖZÉSELHÁRÍTÓ RENDSZER

NINCS AKADÁLY

 • Zöld fény
 • Nincs hangjelzés
 • A jármű előre és hátrafelé is közlekedhet

AKADÁLY ÉRZÉKELVE

 • Sárga fény
 • Nincs hangjelzés
 • A jármű hátramenetben automatikusan lelassul
  (pl. 3 Km/h)

KÖZELGŐ ÜTKÖZÉS

 • Vörös fény
 • Van hangjelzés
 • Kiválaszthatja, hogy akar-e cselekedni:
  – automatikusan megáll elektromos fékezéssel

Működése a gyakorlatban

A CySens szenzor érzékeli az akadályokat a jármű mögötti manőverezési területén. A vezető valós időben kap figyelmeztetést az utastérben elhelyezett kijelzőn megjelenő akusztikus és vizuális jelzéseken keresztül. Mindeközben a lassítás és a blokkolás automatikusan aktiválódik az ütközések elkerülése érdekében.

PASSZÍV RENDSZER

Akusztikus és vizuális figyelmeztető jelzésekkel jelzi az akadályok jelenlétét. Nem avatkozik be a jármű mozgásába.

Passzív tolatássegítő rendszer

Az ultrahangos CySens érzékelőn keresztül érzékeli az embereket, tárgyakat a működési területen: minden akadályt azonnal, valós időben jelez a vezetőnek hangjelzéssel és növekvő intenzitású vizuális figyelmeztetéssel a vezetőfülkében elhelyezett kijelzőn.

Munkaterületre szabva

A szenzorok optimális érzékelési tartománya eltérő lehet a munkaterületek adottságai folytán. Azért, hogy a munkatempó ne lassuljon, de a biztonság is megmaradjon a kezelő ki tudja választani az optimális érzékelési beállítást.

4 méteres érzékelés

Az érzékelő azonnal és megbízhatóan detektál bármely objektumot, amely max. 4 méterre van a jeladóra merőlegesen. Az oldalsó vevők pedig lehetővé teszik az akár 1,5 méterre lévő oldalirányú akadályokról visszavert jelek érzékelését.

IP62 védettség

CySens ultrahangos szabadalmaztatott érzékelő teljesen védett por és fröccsenő víz (függőlegestől max. 15 fokban) ellen. A középső és az oldalsó szakaszok kombinációja a jármű hátsó részéhez képest körülbelül 180°-os érzékelési lefedettséget eredményez.

Gyors telepítés

A telepítéskor együttműködünk a járművének gyártói képviseletével, így eszközének meglévő garanciája nem sérül. A telepítés a beállításokkal együtt pár órára veszi ki a termelésből a járművet.

AKTÍV RENDSZER

Akusztikus és vizuális figyelmeztető jelzésekkel jelzi az akadályok jelenlétét, valamint automatikus lassítással a sebességszabályozás által.

Aktív tolatássegítő rendszer

Az aktív segédrendszer a manőverezési területen lévő akadályt észleli, a vezetőt hang- és fényjelzésekkel figyelmezteti. Aktiválódik az automatikus lassítás és végül a blokkolás. így elkerülhető az ütközés veszélye.

Figyelmetlenség kizárva

Az aktív ütközéselhárító rendszert úgy tervezték, hogy akkor lépjenek akcióba, amikor az emberi reakció már nem elegendő, így megelőzve az ütközések kockázatát.

Egyedi igények figyelembevétele

A passzív rendszer funkcióin felül a paraméterek a felhasználó igényei szerint állíthatók be szoftverünk segítségével, azért, hogy a rendszer bármilyen munkahelyen működjön. Az érzékelési távolságok, az akusztikus és vizuális riasztások az egyedi igényeknek és az elrendezésnek megfelelően állíthatók be.

Megbízható működés

A masszív kialakítás, a kiváló minőségű anyagok és a kiváló minőségű elektronika megbízható, professzionális berendezéssé teszik.

Tanúsítványok

Az SQS és az IQNet kiállított tanúsítványa szerint a gyártó megfelel a következő szabvány(ok) követelményeinek: ISO 9001:2015 / ISO 14001:2015 / ISO 45001:2018

Érzékelési tartomány

CySens ultrahangos érzékelő: szabadalmaztatott érzékelő, amely 4 méteres távolságig bármilyen tárgyat képes következetesen és megbízhatóan érzékelni. Az oldalsó szakaszok 1,5 méteres magasságig lehetővé teszik az akadályok érzékelését. Az érzékelő a kibocsátási ponttól merőlegesen akár 4 méteres távolságig képes következetesen és megbízhatóan érzékelni egy tárgyat. A középső és az oldalsó szakaszok kombinációja a jármű hátsó részéhez képest körülbelül 180°-os érzékelési lefedettséget eredményez.

A SIS rendszer telepítése

Rögzítik az érzékelőt a konzolra

Bekötik a hátramenet hangjelzőt

Rögzítik a kezelőgombokat a kabinban

Csatlakoztatják a szükséges vezetékeket

Bekötik a CySens ultrahangos érzékelőt

Technikus beállítja az érzékelőket

Növelje kollégái biztonságérzetét

A targoncák rendkívül nagy kockázatot jelentenek a súlyos személyi vagy anyagi károkozás szempontjából, de nagy sikerrel elkerülhetők. A munkába járásnak nem szabadna aggodalomra adnia okot sem a munkaadók, sem a munkavállalók számára.

A Prominens Kft. vezető termékei a RAVAS mobil és hordozható mérlegek, valamint a Safety Line – Biztonsági műszerek.

Elérhetőségeink

prominens@prominens.hu

+36 62 533 933

6800 Hódmezővásárhely
Dr. Rapcsák András. u. 49.